Emotioneel Lichaamswerk®

Emotioneel Lichaamswerk® is een ervaringsgerichte methode die je helpt om je kracht en levenslust naar boven te brengen. Je leert luisteren naar de signalen die je lichaam je de hele dag geeft.

Vaak zijn we ons daar niet zo bewust van en reageren we vanuit oude en bekende patronen. Vele van onze spanningen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven.

In emotioneel lichaamswerk word je uitgenodigd om contact te maken met wat er aan gevoelens in je lichaam leeft en te oefenen om hier weer uiting aan te geven. Zo kunnen spanningen oplossen en komt er meer rust en ruimte.

Je komt steviger met beide voeten op de grond staan. Je leert op je gevoel vertrouwen en komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe je je leven vorm wilt geven.

Meer bewegen, voller ademen en geluid maken zijn de belangrijkste uitgangspunten van emotioneel lichaamswerk. We maken ook gebruik van contact en ontspanningsoefeningen, meditatie, expressie,...

Daarnaast wordt ingespeeld op de thema’s die in de groep leven. De integratie van de ervaringen in je dagelijks leven krijgt steeds een plaatsje.

Lees hier ervaringen van deelnemers