Wie ben ik ?

Mijn naam is Dymfna De Leeuw (°1971). Al meer dan 20 jaar begeleid ik mensen bij hun zoektocht naar een bewuster leven. Sinds 2001 heb ik een eigen praktijk in Emotioneel Lichaamswerk®. Daarnaast deed ik als hulpverleenster ervaring op binnen de drughulpverlening, crisisopvang en justitie en werkte ik gedurende 15 jaar als gezinsbegeleidster in de bijzondere jeugdzorg. Momenteel werk ik deeltijds als praktijklector in de opleiding sociaal werk aan de UCLL te Leuven.

Ik ben gastdocente en medeoprichter bij vzw NEL(Netwerk Emotioneel Lichaamswerk Vlaanderen). Het samenwerken met collega's aan de opleiding emotioneel lichaamswerk inspireert en verrijkt me. Daarnaast werk ik ook als freelance medewerker aan het Instituut voor Communicatie (IVC) te Kortrijk.

Mijn twee opgroeiende pubers geven me elke dag lessen om oa. los te laten, geduldig te zijn, grenzen te stellen en te leven in het hier en nu.

Ik heb de wens om mensen weer terug in contact te brengen met hun oorspronkelijke energie, kracht en levenslust, zoals we die als kind allemaal in ons hebben. Mijn uiteindelijke doel is om mensen terug te laten sprankelen. Moeilijke thema’s ga ik daarbij niet uit de weg, en het mag ook zeker licht en plezierig zijn. In mijn groepen wil ik een veilige bedding bieden zodat iedereen op zijn eigen manier en zijn tempo mag groeien.

Achtergrond

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als maatschappelijk werkster en als criminologe. Daarna heb ik een vierjarige opleiding gevolgd tot Trainer Emotioneel Lichaamswerk ®op Centrum Venwoude in Nederland. Ik volgde tevens de opleiding Energetic Integration (lichaamsgerichte psychotherapie) bij Bodymind Opleidingen(NL). Sinds maart 2016 ben ik 'Rots en Water' trainer. Omdat ik het belangrijk vind om zelf te blijven groeien en mijzelf te blijven ontwikkelen, volgde ik de afgelopen 30 jaar heel wat workshops, cursussen en bijscholingen (oa in ademwerk, stemwerk, massage, gestalt, creativiteit, dans, contextueel werken, deep democracy...). Van 2004 tot 2014 was ik aangesloten bij een supervisiegroep olv Henne Arnolt Verschueren(Bodymind Opleidingen). Ik maak deel uit van NEL, Netwerk Emotioneel Lichaamswerk dat trainers ELW in Vlaanderen verbindt.